Diner
WITTEVROUWEN (KEUZE) MENU keuze uit vis, vlees of vegetarisch |
|
VOORGERECHT | |
gravad lax & gerookte heilbot salade van warm gerookte zalm, aardappel, rucola en rode radijs – mierikswortel – bieslookdressing of gerijpte runderlende met slaatje kalfstong & Pecorino dry aged beef vab NL dubbeldoelkoe – geraspte balsamico – mosterdkaviaar – pani puri & rode uienchutney – Pedro Ximenez stroop of gebakken seizoenspaddenstoelen met parelgort & truffel licht gefrituurde courgettebloem – tuinerwten – krachtige groentenjus vegetarisch |
|
HOOFDGERECHT | |
kabeljauw met kruidenkorst, octopus & venusschelp pasta al nero – tomatensalsa – spinazie – pompoen – saffraansaus of hertenfilet & hertenstoof Wellington pruimen – duxelles – shiitake – witlof – kastanjepuree – peperkoeksaus of gekarameliseerde knolselderij & pompoencurry vegetarisch kikkererwt falafel – tahini – gedroogde tuinbonen – arboriorijst met dadel, honing en schapenkaas |
|
NAGERECHT | |
cheesecake & bloedsinaasappel sorbet frambozen marmelade – gekonfijte sinaasappel in pure chocola of 3 kazen roggekrenten – Utrechtse ‘no waste’ chutney van Twisted Jams |
|
3 gangenmenu los voorgerecht los hoofdgerecht los nagerecht |
50,00 18,00 28,50 9,75 |
APPETIZERS | |
Cas & Kas bitterballen met aardappelslaatje & savoramayonaise plantbased de lekkerste plantbased bitterbal uit Rotterdam – Zeeuwse aardappel |
8,75 |
visplank royale huisgerookte Sockeye zalm – makreelrillette – gerookte mosseltjes – gegrilde zwaardvis – zeewierkaviaar – crunchy sushi – crostini – Amsterdamse ui |
27,50 |
charcuterie wildpaté – Cecina de Leon – eendenrillette – wildzwijnham – dubbeldoelkoe pastrami -cornichon – cranberry compote – crostini |
26.50 |
Zeeuwse oesters & frambozenazijn met sjalot 6 of 12 stuks | 22,75 / 39,50 |
slakken & kruidenboter, half dozijn biologische wijngaardslakken met knoflook, bieslook & peterselieboter | 13,50 |
foie de morue & toast kabeljauwlever – lijnvangst – conserven – peper – citroen |
9,75 |
KLASSIEKERS | |
uiensoep met toast & boerenkaas vegetarisch | 10,00 |
krachtige wildsoep parelgort – hert |
11,50 |
steak tartare & gepocheerd scharreleitje klassiek (rauw) geserveerd rundvlees van de Belgische Blonde d’Aquitaine Klein/Groot |
13,50 23,50 |
bouillabaisse & toast, rouille en Gruyère schelpdieren – verse vis van wisselende bijvangst – tomaat – saffraan – Pastis |
29,50 |
plantaardige biefstuk & jus de vegetable plantbased schorseneren – snijbonen – hutspot |
28,50 |
tournedos met zwezerik & morillesaus rösti – aligot – pastinaak – haricots verts – zilveruitje |
36,50 |
hele zeetong à la Meunière 500/600 gram – roseval – bospeen – paksoi – citroen – peterselie wilde eendenborst & gekonfijt eendenpootje rode kool – appel – gratin – spruitjes – spek – bramensaus |
44,50
29,75 |
BIJGERECHTEN | |
luie wijven frieten & mayonaise | 6,50 |
salade van rucola, Romaanse sla, appel, venkel , sinaasappel, pitten, tabouleh, rode ui & honing-yoghurtdressing |
6,75 |
brood met zeewierboter |
5,00 |
DESSERT | |
cheesecake & bloedsinaasappel sorbet frambozen marmelade – gekonfijte sinaasappel in pure chocola |
9,75 |
Sticky toffee pudding & hangop gezouten karamel – dadel – pistache-roomijs |
9,75 |
mousse en brownie van chocola & stracciatella-aardbeienijs gemarineerde verse ananas |
9,75 |
Sgroppino of Espresso Martini |
9,75 /11,50 |
Kaas! Keuze uit selectie bijzondere kazen, per stuk of compleet. Met notenbrood & Twisted jams | v.a 4,00 |